Klokkemakerens datter av Kate Morton

I kjent Kate Morton-stil følger vi to tidsepoker i denne boken – England 1862 og 2017.

Sommeren 1862 tok den unge og lovende maleren Edward Radcliffe med seg en gjeng venner til det nyinnkjøpte huset Birchwood Manor for å skape, male og leve. Med seg har han den nye musen, en rødhåret skjønnhet som er inspirasjonen til hans livs mesterverk. Vennegjengen har tenkt å feriere i en måned i den landlige idyll, men innen den tid vil alt endre seg; et uvurderlig arvestykke forsvinner, en kvinne blir skutt og drept og en annen kvinne forsvinner sporløst. Edward Radcliffes liv ligger i ruiner.

I London 2017 finner arkivaren Elodie Winslow en uregistrert eske som inneholder blant annet en lærveske. I denne vesken finner hun et fotografi av en slående vakker ung kvinne i viktorianske klær og en skissebok som inneholder flere skisser av et hus Elodie mener hun kjenner til. Da hun var en liten jente fortalte moren hennes en magisk historie om et hus ved elvebredden av Thames.

Dette er starten på søken etter sannheten etter hva som skjedde sommeren 1862 og identiteten til kvinnen på fotografiet.

Denne historien har alt; spenning, mysterier, kjærlighet, kunst og tap.

Lån boken i Bærum bibliotek. Finnes også på engelsk

Translate »