Her er noen av favorittene fra 2019 til oss som skriver om science fiction, fantasy, tegneserier og skrekk her på bloggen!

* * *

Bok: Wakenhyrst av Michelle Paver (anbefalt av Vilde)
Det kan være vanskelig å sette fingeren på nøyaktig når noen tipper over kanten og blir ravende gal. I de beste skrekkhistoriene er dette noe som skjer sakte, men sikkert. Før man vet ordet av det står man der med ei øks i hendene og hakker seg gjennom døra for å få tak i familien sin som gjemmer seg på den andre sida. Michelle Paver er skremmende god til å drive karakterene sine til vanvidd. «Wakenhyrst» åpner med at den høyt aktede historikeren Edmund Stearn begår et grufullt drap i herskapshuset sitt i utkanten av en myr i England, tidlig på 1900-tallet. Hva drev han til det? Kan det ha noe å gjøre med de okkulte tekstene han forsket på? Historien fortelles gjennom Stearns datter, Maud. Hun lever med en far som er respektert i lokalsamfunnet, men en tyrann i hjemmet. En far som har mange hemmeligheter. Når Maud etter hvert finner farens dagbok, nøstes en dyster historie opp.
Bestill boka fra Bærum bibliotek (les også Pavers bok fra 2012, «Mørketid»)

* * *

Tegneserie: The Tea Dragon Society – Katie O’Neill (anbefalt av Ingrid)
Greta er en ung smedlærling som redder en liten tedrage som har forvillet seg vekk fra eieren sin. Greta returnerer dragen til Hesekiel, og får lære mer om tedragenes magiske egenskaper og hvordan man tar vare på dem. Tedragene lever i flere hundre år, og lagrer minner i tebladene som vokser fra hornene deres. Når disse tebladene høstes og tilberedes, kan den som drikker teen ta del i noen av minnene.
The Tea Dragon Society har vunnet flere priser, blant annet to Eisner Awards i 2018 for beste tegneserie på internett og beste publikasjon for barn.
Denne tegneserien er så fin at det blir vanskelig å unngå klisjeene når jeg skal prøve å beskrive den. Den ER fantastisk. Det ER et fyrverkeri av en bok, et fargesprakende kunstverk som forteller en nydelig historie om vennskap, kjærlighet, broene som skapes mellom fortid og nåtid av minnene våre og de vi knytter til oss.
Bestill boka fra Bærum bibliotek

* * *

Film: Climax (anbefalt av Elin)
Regissør Gaspar Noe har lenge vært en av fransk films slemmeste gutter, som har støtt og opprørt publikum i årevis over en lang karriere. Men med Climax har han stort sett bare fått gode kritikker, og noen har lurt på om han endelig har blitt snill? Det må i så fall bare være målt opp i mot filmene han har laget før, for Climax er sjokkerende og nådeløs filmkunst som begynner og ender i urettferdig og meningsløs død. Handlingen er enkel – en gjeng dansestudenter har samlet seg i et ellers forlatt lokale for å feste og henge sammen. Vi blir kjent med alle sammen gjennom en av de råeste dansesekvensene undertegnede har sett på film noen gang. Men snart innser de at noe er galt – noen har puttet LSD i punsjen. En etter en mister de grepet om virkeligheten etterhvert som respekt, hemninger, og bakkekontakt fyker ut av vinduet. En vill og drøy film som ikke er kjedelig et sekund.
Bestill filmen fra Bærum bibliotek

* * *

Bok: The Hunger av Alma Katsu (anbefalt av Oddbjørg)
Blodig spennende historisk bok basert på virkelige hendelser. The Hunger av Alma Katsu må bli min favorittbok i år. Den er velskrevet, engasjerende, blodig men fremkaller og noen tårer. Boken er på engelsk. (les mer)
Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »