Min grusomme hemmelighet av Anders Lindqvist

Sigge(Sigbjørn) er en knallhard pøbel som er svartkledd og går i skinnjakke med nagler. Han bråker på skolen, banker opp folk og tagger. Han er med i en tøff guttegjeng, som en dag blir kastet ut fra biblioteket pga pizzakasting. Det gjengen ikke er klar over er at Sigge har en grusom hemmelighet. Pga kjedsomhet i sommerferien hos besteforeldrene, er han blitt hektet på lyrikk, som han støtte på i bokhylla til besteforeldrene. Sigge har lurt inn «Utvalgte dikt» av Knut Hamsun inn i jakken si, og denne boken kaster han diskret ut av vinduet før gjengen kommer seg ut av biblioteket. Det ikke Sigge legger merke til er at prektige Ling fra klassen oppdager at boken blir kastet ut.

Kommer Ling til å sladre til biblioteket? Vil den grusomme hemmeligheten bli oppdaget? Og hva gjør man når man begynner å bli forelsket i «feil» jente?

Anders Lindqvist skildrer fint hvor vanskelig det er å stå for den man i virkeligheten er når man er del av et ekstremt miljø med strenge, uskrevne regler. Et annet tema er stigmatisering av mennesker pga gruppetilhørighet og utseende.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK

Translate »