Monsteret i natten av Mats Strandberg

Det hender noe merkelig den dagen Frank fyller ni  år. At ingen fra klassen kom i selskapet er trist, men ikke det merkeligste. Det hadde Frank nesten regnet med, selv om mamma hadde sendt invitasjoner til alle sammen. Det merkelige er det som skjer etter at Uffe, den lille hunden til nabodamen, biter Frank i fingeren.

Om natten forvandles han til et lite monster med hale og pels. Han løper og løper og kjenner en deilig lykkefølelse bre seg i kroppen, helt til han skjønner at menneskene er livredde for han. Frank skjønner ingen ting, for han er jo ikke farlig, det eneste han ønsker er jo at noen vil klø han på magen og bak ørene.

Om dagen går Frank på biblioteket for å finne ut hva som skjer med han. Bøker har aldri skuffet han før og når han leser om varulver skjønner han plutselig hvordan alt henger sammen. Det verste er å takle alle ryktene som går om monsteret som har kommet til byen, og ingen må få vite sannheten. Frank er mer ensom enn noen gang, men en natt skjer det noe helt utrolig.

Monsteret i natten er en fortelling om et ensomt barn som får seg venner på en litt uvanlig måte. En perfekt blanding av skrekk og hverdagskildring som vil gå rett hjem hos barn i 7-9 års alderen, også fin til høytlesning. Boka er nydelig illustrert av Sofia Falkenhem. Heldigvis er dette den første i en serie, så da er det bare å glede seg til fortsettelsen.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

 

 

Translate »