av Tor Arve Røssland

Dette er en historisk roman. Handlingen skjer i England under andre verdenskrig. Dette er en spennende halv-fiksjon, som er basert på noe som faktisk har skjedd. Forfatteren har lagt til noen detaljer for å gjøre det mer spennende.

Boka handler om Henry som bor i London under krigen. Da London blir bombet blir han og bestevennen Elliot sendt til småbyen Effingham. En stor militærleir blir bygget opp litt utenfor byen. Der blir Henry og vennene kjent med sersjant Jimmy og mannskapet hans. De føler seg like mye verdt som de andre soldatene når de får høre hemmelige kodeord og planer. En morgen blir Henry arrestert og mistenkt av M15 for spionasje.

Forfatteren skriver mye om andre kjente hendelser som skjedde under andre verdenskrig. Han går mye fram og tilbake i tid. Noe som gjør at det kan være litt vanskelig å henge med av og til. Forfatteren beskriver spesielt godt hva hovedpersonen føler og tenker. Forfatteren er veldig flink til å holde på leserens interesse og det gjør at det alltid er spennende. Jeg liker at forfatteren har skrevet ned sitater fra kjente virkelige personer. Jeg liker også at han har skrevet et etterord som forteller hva som er sant og hva som er oppdiktet.

Jeg liker at boka går litt fram og tilbake i tid. At den ikke bare fortsetter men at du får tilbakeblikk i hva som har skjedd tidligere. Jeg synes det er kult at det er basert på en ekte historie noe som gjør at du lurer på hva som har skjedd og hva som ikke har skjedd selv om noen ting er mer troverdig enn andre. Boka er veldig interessant fordi du kan lære mye om historie og hvordan det var å leve i England under andre verdenskrig. Du kan også lære om hvilke grusomme opplevelser du kan få i krig. Forfatteren beskriver veldig godt forholdet mellom hovedpersonen og bestevennen.

Jeg vil anbefale boka fordi den er spennende og handler om andre verdens krig. Dette er en bok du bare ikke kan lese fort nok. Jeg ville anbefalt denne boka for barn fra 10 til 15 år men den passer også for eldre. Det kan være noen rare ord og det skjer ganske mye. Boka er ellers ganske lettlest.

Skrevet av en elev på 7. trinn ved Eiksmarka skole

Translate »