Kom til oss, Vindeltorn. Blod er din dåp. Åpne den kalde port. Du er vårt håp.

Lindelin Rosenquist, blant venner kalt Lin, har hatt det bedre. Hun savner gården hun har bodd på hele sitt liv, hun savner bestekompisen Niklas, og kanskje aller mest savner hun kjælemusen Rufus, som døde i høst. En kveld ligger en mystisk pakke på dørterskelen. Den har ikke adresse eller frimerke; bare ett ord er risset inn i papiret. Vindeltorn. Der er bare èn ting: Lin har ikke fortalt noen, ikke en gang bestevennen Niklas, at Vindeltorn er det nye kodenavnet hennes som trolljeger – den felles leken hun og Niklas har sammen.

I pakken ligger to nøkler – en som leder ned til den avlåste, hemmelighetsfulle kjelleren i huset de leier, og en som leder et helt annet sted … til landet Sylver. Der venter Rufus på henne, for i Sylver bor alle dyr som har elsket og vært elsket av et barn. Men Sylver er magisk på flere måter – når Vinterfyrsten påkaller årets første snø, vil snøen komme i vår verden også. Og uten den første snøen blir det ingen jul. Men Vinterfyrsten er sporløst forsvunnet, og snøfallet må skje om bare tre dager. Uten Vinterfyrste, ingen snø, ingen jul, og ingen mulighet for Lin til å komme seg hjem igjen. Og mørke krefter lurer i Sylver…

Vindeltorn er en magisk fortelling som vil rive deg med seg og ikke slippe taket før du er ferdig. Hvis du liker spennende fantasyserier som Legenden om Narnia og Harry Potter, bør du absolutt lese denne. Og du kan lese mer om Lins venn Niklas og hans eventyr på gården Sommerhjell i boka «Maretorn».

Vindeltorn anbefales for ca. 9-10 år og oppover, og egner seg meget godt som høytlesning.

Translate »