For tiden kan du se en dokumentar i to episoder om facebook på NRK tv. Har du tid til å sette av 50×2 minutter, så gjør det. Du vil ikke angre.

For mange av oss er livene våre nært knyttet til facebook ved at vi til stadighet oppdater hendelser, viser hva og hvem vi liker og hva vi følger med på. Facebook sparer på alt. Det gir dem en enestående mulighet til å tjene penger på oss. Det igjen har gitt dem og kunder en mulighet til å misbruke opplysningene, noe Cambridde Analytica skandalen viste.

Mark Zuckerberg grunnla et nettselskap for å knytte folk tettere sammen. Facebook vokste raskt, problemet var at de ikke tjente penger. De satt på en skattekiste. Den inneholdt opplysninger om oss. Det var bare å åpne lokket og begynne å selge opplysningene. Pengene begynte å strømme inn. Det er dette hele forretningskonseptet bygger på nå. Det er ikke mulig å forandre på.

Her blir Mark Zuckerberg intervjuet i dokumentaren. Han får overraskende spørsmål. Svetten renner og han må ta av seg hettegenseren…

Mark håpet at veden ville bli et bedre sted ved å knytte oss sammen på en positiv måte, så har facebook bidratt til å grave grøfter, eller skyttergraver, mellom grupper av mennesker og land.

Nyhetene om problemene til facebook strømmer daglig på. Her et lite knippe fra de siste dagene.

Facebook har betalt folk mellom 13 og 35 år for å installere et VPN program som kan følge med på alt de foretar seg. Artikkel i betanews.

Facebook flommer over av falske identiteter som bla brukes til å spre falske nyheter. Artikkel i The New York Times.

Facebook prøver å bekjempe falske nyheter, men det er et sisyfosarbeid. Artikkel i Pointer.

På tross av alle skandalene fortsetter facebook å vokse. Det er nå 2.32 milliarder mennesker som har en konto. Trekk fra de falske… Overskuddet har økt med 39 % fra 2017 til 2018. Artikkel i BBC News.

Det skal nok mye til at vi kutter ut facebook. Er jeg på facebook? Ja, litt…

Translate »