Kariba: Elvens hemmelighet av James Clarke og Daniel Clarke (ill.)

Siku er en 11 år gammel jente som ikke er helt normal. Hun har nemlig magiske krefter. Faren til Siku reiser mye, og etter at han har vært borte lenger en vanlig, får Siku beskjed om at faren hennes er død, men hun er sikker på at han ikke er det. Siku stålsetter seg for å finne faren. Siku møter mange farer på denne veien, men hun får en ny venn, Aksel. På veien deres for å finne faren, skjønner de hvor store krefter Siku egentlig har.

“Kariba: Elvens hemmelighet” er en spenning- og fantasybok som passer for folk som liker eventyr. Temaet er å prøve å ta det riktige valget, selv om det kanskje ikke er det beste for deg. Illustrasjonene er veldig nøye gjort og man får følelsen av at man er med i fortellingen. 

Boka blir spennene av at det er mange overraskelser og ting du ikke hadde forventet skjer. På de 350 sidene er det mye bilder og lite skrift, men boka har fortsatt mye innhold. Dette er en grafisk roman (tegneserie).

Denne boken tror jeg passer for 10-12 åringer. Jeg tror ikke den passer for en yngre aldersgruppe, fordi den er litt vanskelig å forstå. Boka passer for dem som liker spenning, og er perfekt for de som likte Amuletten-bøkene.

Skrevet av en elev på 7. trinn ved Eiksmarka skole

Translate »