Alice svømmer ikke av Torunn Lian

Det er sommer, og familien til Alice er klar for å reise på hytta. Alle jubler og gleder seg til sol og bading i sjøen – unntatt Alice, som har vannskrekk. Foreldrene har bestemt at hun skal lære å svømme i løpet av ferien. Med vilje glemmer hun bikinien, og badedrakten legger hun lengst nede i sekken, i håp om at ingen finner den.

Dette er tredje boken om den engstelige og innadvendte jenta Alice. Torunn Lian skriver veldig levende og godt om hvordan det er å tilhøre den delen av befolkningen som ikke som ikke er mest synlig og skriker høyest. Alice synes det er slitsomt med søsken som bråker og foreldre som krangler, når hun selv vil ha det rolig rundt seg. Alice er intelligent, tenker mye,  har veldig sterke følelser, og dessuten har hun angst for mange ting. Denne gangen er det vannskrekken hennes som foreldrene vil til livs. Spørsmålet er bare om tvang er riktig strategi.

Utrolig nok går det fint å skrive spennende historier til tross for en relativ begrenset ytre handling. Og tro det eller ei: boken er slett ikke blottet for humor!

Torunn Lian ble tildelt Kulturdepartementets barne og ungdomspris (2016) for denne romanen.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK

 

Translate »