Jeg er Leona av Line Baugstø

Leona starter på ungdomsskolen sammen med mange ungdommer hun ikke kjenner. Det blir utfordrende for Leona. Hun er født i en guttekropp, men føler seg som en jente. Det er det ikke alle som synes er like greit. Heldigvis har hun bestevennen Malin, som alltid støtter henne. En dag skjer det noe veldig ekkelt. Noen sender henne stygge bilder og slemme meldinger på telefonen. Og hvordan går det når Leona forelsker seg i samme gutt som bestevennen?

Dette er en realistisk bok om temaene kjønnsskifte, kjærlighet og vennskap. Hele historien kunne ha skjedd i virkeligheten. Den er lett å lese fordi det er brukt enkle ord og beskriver godt om et litt nytt tema. Hovedpersonene er ungdommer og det er i denne alderen at man starter å bli kjent med seg selv og hvem man er. Jeg synes derfor at denne boken er mest aktuell fra 11 til 14 år.

Boken er skrevet med en jeg-synsvinkel. På den måten klarer man lettere å sette seg inn i Leonas situasjon. Det er flere spenningstopper i boken som gjør at man får lyst til å lese videre. Boken har overraskende scener og man blir både irritert og glad på Leonas vegne. Det finnes ikke så mange bøker om dette viktige temaet og det er fint å kunne lære om det i en spennende bok. Jeg likte boken godt fordi den bekrefter at man skal få være akkurat slik man er.

Skrevet av en elev på 7. trinn ved Eiksmarka skole

Translate »