Heiloen av Marte Mittet.
Trondheim, høsten 1942.
Nora (17 år) deler ut anti-nazistisk propaganda. Hun vil bidra, hun vil være med i motstandskampen. Samtidig oppdager hun at søsteren Lilly har fått seg tysk kjæreste, og Nora er usikker på hvem hun egentlig kan stole på. En nær venn av familien, og kamerat av broren Peter i motstandsbevegelsen, blir tatt til fange. Nora utgir seg for å være Bens forlovede, og får dermed adgang til å besøke han i fengselet og hente ut informasjon om hvordan fangene blir behandlet. Nora og Peter er forsiktige, de søker dekning i skogen når de frykter for at noen kan ha tystet. Og fløytelyden til Heiloen er den de kommuniserer med.
Under andre verdenskrig var familien til forfatteren involvert i smugling av flyktninger over svenskegrensa. Det er kanskje grunnen til at mange av personene i boken rømmer til Sverige, uten å gå i detalj. Vit så lite som mulig, fortell så lite som mulig.

Spennende, intens og innsiktsfull leseopplevelse anbefales fra 13 år til deg som er interessert i krigshistorie, drama og kjærlighet.

 

Bestill boken fra Bærum bibliotek

Translate »