I dødens labyrint av James Dashner

Nå er endelig I dødens labyrint oversatt til norsk etter å ha vært en internasjonal bestselger en stund.

Boka starter med at Thomas våkner opp i en metallboks og har mistet hukommelsen helt. Når boksen åpner seg, oppdager Thomas at han befinner seg i en lysning omgitt av grå betongvegger, formet som en labyrint. Det er bare gutter som er der, og de første guttene kom for flere år siden. Felles for dem alle, er at ingen husker noe av livet før de kom til labyrinten. Og siden guttene kom, har det blitt sendt opp en gutt en gang i uken.

Guttene har prøvd så godt de kan å få livene sine til å fungere. Ukentlig leverer metall boksen mat, medisiner, materialer og andre ting de behøver for å kunne overleve der.

De har delt seg inn i grupper, med hver sine oppgaver. En gruppe har ansvar for dyrene, en annen gruppe for å dyrke korn og grønnsaker, mens en tredje har ansvar for et primitivt sykehus, osv. En av gruppene har ansvar for hver dag å løpe inn i labyrinten for å kartlegge den. Dette er en veldig farlig oppgave da det er muterte monstre der inne som prøver å drepe dem.

Thomas prøver fra starten av å komme inn i gruppen som har ansvaret for å kartlegge labyrintens gåte, men Thomas blir fra første stund sett på med mistenksomhet. Noen av guttene hevder å huske å ha sett ham før, men siden ingen husker noe fra før de kom til labyrinten, kan de ikke si hvorfor.

Neste dag kommer det for aller første gang en jente opp til labyrinten, og da begynner spenningen for alvor. Hvis du bare vil lese en bok i år, som har spenning, gru og konspirasjoner, bør du lese denne boka. Boka er den første i en serie på tre.

Anbefalt av Oddbjørg.

BESTILL BOKEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK  [Finnes også som e-bok]

Engelsk utgave

Translate »