Bokas «Lille land» er Burundi. Her bor 10 år gammel Gabriel med familien sin og tjenere i et stor hus. Pappa er fransk og mamma er fra Rwanda. Gabriel går på skolen. I fritiden henger han sammen med gutta fra nabolaget. Når gutta begynner  på ungdomsskolen forandrer alt seg. Foreldrene skiller seg. Det burundiske folket stemmer fram en ny president som blir drept etter få dager ved makten. Konflikten mellom hutuer og tutsier tilspisser seg, og til slutt er krigen et faktum.

Gael Faye bruker i sin debutroman et poetisk språk til å invitere oss til sitt barndoms paradis. Vi kan nesten høre de første regndråpene som faller på jorda etter den lange tørketiden. Og vi kan nesten kjenne smaken av de saftige mangoene gutta stjeler fra nabohager. Men hva gjør krigen med land og folk?  Og hva gjør den med de som er i ferd med å vokse opp?

«Lille land» er en sterk fortelling om kjærlighet og tilhørighet. Det er en fortelling om det å være tvunget til å velge side i en politisk konflikt, selv om man er et barn.

Bestill den her

Translate »