HvordBokens forsidean jeg tjente min første million av Endre Lund Eriksen

Boka begynner med at Robin Stormer skal begynne i 10. klasse. Sosialistfamilien hans støtter ikke at han har begynt i Unge Høyre, og det hjelper ikke at Høyre-ordføreren Torvald Oterhals flytter inn i nabohuset med sønnen Christian Fredrik. Fredrik gir Robin evige med ville sommerfugler i magen. Da bestemmer Robin seg for å imponere den velstående familien Oterhals, så han bestemmer seg for å ta et lån på en million kroner fra banken for å sette det opp i aksjer. Men hva skal han satse på?

Endre Lund Eriksen har skrevet hvordan det er å støtte noe som familien ikke synes noe om, som i denne boka når Robin går imot familien sin midt i en viktig valgkamp mellom Gro Stormer og Torvald Oterhals.

Boka passer for ungdom mellom 12/13 og 15 år fordi den handler om en del voksne ting. Hvis du er glad i romantiske komedier er dette en god bok fordi kjærligheten mellom Robin og Fredrik er ganske håpløs. Eriksen har skrevet en bok som ikke er veldig actionaktig, men er veldig spennende med mye drama. Boken har mange plottwister.

Endre Lund Eriksen er flink til å forklare hvordan ting ser ut, både personbeskrivelser og stedsbeskrivelser, han har skrevet boken i jeg-form fra Robin sitt perspektiv. Eriksen får ungdom til å kjenne seg igjen i historien hans. Jeg ble noen ganger sent oppe bare for å lese videre fordi jeg ville vite hva som skjedde. Eriksen har skrevet mange kjente bøker for barn og ungdom blant annet Pitbull-Terje-serien, En terrorist i senga og Den sommeren pappa ble homo.

Skrevet av en elev på 7. trinn ved Eiksmarka skole.

Translate »