Det spøker for supebitchene av A. Audhild Solberg er den tredje boka om Anne Bea, Nils og superbitchene.http://brmweb.barum.folkebibl.no/cgi-bin/websok?tnr=439887&frapop=t&sourceid=poptit

Anne Bea er født med mangel på pigmenter som gjør at hun er helt lys i huden, har hvitt hår og dårlig syn. På skolen blir hun kaldt «Annebino». Anne Bea er ei helt vanlig jente som alle andre, men på grunn av dette føler hun seg annerledes.

Snart fyller hun tretten år, men før hun feirer dagen, skal hele klassen hennes, som nå går i sjuende klasse, på Bakkemo bootscamp. Skolen har tidligere dratt til Solvika, men i år er klassen til Anne Bea prøvekaniner på denne nye leirskolen, et nedlagt hotell høyt oppe på fjellet hvor det går rykter om at det spøker.

Men ikke nok med det, de får vite at lærer Bodil som skulle være med på turen, har skadet seg slik at de må få med en vikar i stedet. Dette er moren til Thea, ei jente som liker å tøffe seg ved å være kjip mot de andre i klassen. Anne Bea har tidligere valgt å ikke bli med klassen på leirskole, så dette blir hennes første klassetur med overnatting.

Når de ankommer stedet er det kraftig vind og snøvær. I forsøket på å komme seg fra bussen til inngangsdøra mister Anne Bea skjerfet sitt, men får hjelp av en gutt hun ikke aner hvem er fordi hun ikke klarer å se ham i dette været. I det korte øyeblikket hun og gutten prater sammen får hun en opplevelse som er så sterk at hun aldri har opplevd noe liknende tidligere.

Anne Bea oppdager at det nedlagte hotellet drives av en tidligere barndomsvenn av faren hennes og hans sønn «Tutten», en gutt med hanekam. Oppholdet på leirskolen blir en tur Anne Bea aldri kommer til å glemme.

Boka er både spennende og fullspekket med komiske situasjoner. Den har gode skildringer av unge i denne aldersgruppen og språket som brukes gir boka et ekstra løft. Når den slutter, vil du bare ha mer.

Hedda Sandvig som har lest inn lydboka, gir gode tolkninger av de ulike karakterene på en troverdig og komisk måte. Dette tilfører lydboka en ekstra dimensjon og jeg fikk derfor stor glede av å lese boka først og høre på lydboka etterpå. Dette er helt klart ei bok og lydbok som både barn og voksene vil ha stor glede av.

Translate »