Vokteren av tapte ting av Ruth Hogan

Anthony Peardew vokter tapte ting. Som bot for å ha mistet en uvurderlig gjenstand for førti år siden har han brukt år og dag på å samle inn og lagre alle tapte ting han finner på sin ferd i det store verden. Enten det er en vakker rubin eller en liten puslespillbrikke, tar han den med hjem, lager en merkelapp med sted og tid for funnet, og lagrer den på det bugnede kontoret sitt. Da han ikke lenger er i stand til å utføre botsarbeidet sitt, tilfaller jobben assistenten hans Laura.

Ensomme Laura prøver fortsatt å komme seg gjennom et feilslått ekteskap som etterlot selvtilliten på bånn. Hun har på en måte blitt en av de tapte tingene til Anthony, men livet begynner å forandre seg i dette storslåtte huset. Hun finner vennskap i den litt pussige nabojenta Sunshine, og i den mørke, høye gartneren Freddy.

Dette er debutboken til Ruth Hogan, og den stillferdige og rørende fortellingen fikk strålende anmeldelser da den kom ut. Denne boken består av to historier som fortelles parallelt. Den ene er historien til Anthony og Laura, og deres arbeid med de tapte tingene og veien tilbake til et fullkomment liv – den andre er historien til Eunice som jobber hos forleggeren Bomber, og deres rørende forhold.

Ved hver gjenstand får leseren bakgrunnshistorien til akkurat dette øyeblikket hvor tingen går tapt, med noe bakgrunnsinformasjon der det trengs. Dette skaper et ekstra bånd til disse gjenstandene for leseren. Mange av disse historiene har i tillegg en tilknytning til andre i boken, kan du finne ut hvilke?

Etter denne boken har jeg begynt å se på mistede gjenstander på bakken med andre øyne. Kanskje skjuler det seg en unik historie bak den lille hårspennen med marihøner jeg gikk forbi forleden..

Bestill boken fra Bærum bibliotek her.

Finnes også på engelsk.

 

Translate »