Flu Hartberg begynner å bli en gammel traver på den norske, alternative tegneseriescenen, og har også nådd et større publikum med sin humorserie Fagprat og langfortellingen Moderator, som gikk som føljetong i Dagbladet men som nå altså er samlet til en bok.

Moderator er en satirisk dystopi. En bombe (?) treffer Oslo og legger hele byen i grus. Blant de overlevende er Jarle, som satt i den bombesikre kjellerstua si og skrev anti-islamistiske innlegg på VG sine debattsider, og Ludvig, en smørblid sosialist som var ute og syklet med sykkelhjelm. Jarle vet godt hvem som har ødelagt Oslo – det må være muslimene. Ludvig tror det er klimaendringer. De to mennene har ingen ting til felles politisk, men siden det ser ut som om det ikke er noen andre overlevende slår de seg sammen og prøver å nå frem til Radio Oslos studio, hvor DJ Synne Stabell ser sitt snitt til å oppgradere fra koseprater til Åsne Seierstad, og er den eneste som rapporterer om situasjonen.

Dette har blitt en spennende og svært morsom fortelling som alle som følger litt med i norsk offentlighet bør få glede ut av. Særlig festlig syntes jeg det var når Ludvig prøver å redde litt av den norske kulturarven men bare greier å raske med seg en Bjarne Melgaard-tegning av en penis. Og i disse dager, når offentligheten er så splittet som den er, syntes jeg også at det var direkte rørende at de greide å stå sammen når det virkelig gjaldt.

Bestill boka fra Bærum bibliotek!

Translate »