William i boka «Jeg er William» av Kim Fupz Aakeson er en uheldig gutt; faren er død og moren er innlagt på psykiatrisk sykehus. William må derfor bo hos onkel Nils. William er en beskjeden, snill gutt som ikke krever mye. Onkelen derimot, er en ufyselig mann som tar mye plass og skryter av seg selv om hvor snill han er som tar vare på William og kjører William til moren hver søndag. Han synes at de fleste mennesker er idioter og han kaller alt og alle han ikke liker for homo. Dessuten jobber onkelen med noe han kaller import-eksport, noe som krever mye lagerplass i leiligheten. Selv rommet til William blir brukt til oppbevaring av tv-er, stereoanlegg, racersykler og sånne ting. Onkelen har noen ganger god råd og andre ganger ingen penger i det hele tatt.

Selv om livet til William kan virke litt trist, har han heldigvis litt flaks og en mor er alltid god å ha, selv om hun ikke kan ta vare på seg selv.

Boka er engasjerende fordi leseren ønsker William det beste, men han møter mye motgang. Vil det gå bra for William?

«Jeg er William» er på 69 sider og er lett å lese, men den passer nok best for barn fra 10 år, og kan fint leses av ungdom på ungdomsskolen som vil lese en lettlestbok.

Boka er også filmatisert: «Jeg er William»-film

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »