Ante-Mattis og Rambo : de uslåelige på vidda av Anneli Klepp. Bærumsforfatteren er for mange kjent fra blant annet bøkene om Line og lettlestbøkene om Tor og Mia. I hennes aller nyeste bok er handlingen lagt til vidda hvor vi møter samegutten Ante-Mattis.

Reineierne skjønner at noe er forferdelig galt når de beste reinbukkene plutselig dør. Hva eller hvem står bak? Det Ante-Mattis ønsker seg mest av alt er superkrefter sånn at han kan hjelpe faren sin til å finne ut hva som foregår, men han vet at faren aldri vil tillate at han får være med i jakten på den mystiske ukjente. Det er den oppblåste storebroren Per-Ole som får være med faren, men å være eldst betyr ikke nødvendigvis å være smartest.

Sammen med sin beste venn, hunden Rambo, begir Ante-Mattis seg ut på en farlig ekspedisjon uten at de voksne vet noe. For å få ekstra styrke kaller de seg «De uslåelige», for alle samer vet jo at det bor kraft i et navn.

I en forrykende fart smugsnørekjører de etter en snøscooter, og det er klart for et ellevilt eventyr med livet som innsats. Ante-Mattis er en klok og modig gutt som vet å ta vare på god gammel sametradisjon, noe faren og de andre voksne tydeligvis har glemt. En morsom og spennende bok med to svært sjarmerende helter i hovedrollen. Super til høytlesning eller å lese selv fra 8-9 år.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

 

 

Translate »