Victoria Durnak: Evelyns innboks

Alle har hemmeligheter. Noen klarer ikke å holde dem for seg selv, andre forteller aldri hva de tenker på. Mange skriver ned hemmelighetene og tankene sine, og oftere og oftere skjer dette digitalt – på mobilen, på iPaden, på PCen.

Den dagen Evelyn skal feire 50 år får datteren hennes en epost med en lenke. Lenken fører til nettsiden evelynsinnboks.no, der alle eposter Evelyn noensinne har sendt og mottatt ligger tilgjengelig i et søkbart arkiv, åpent for alle. Eposten med lenken er sendt til alle hun kjenner. 50-årsfeiringen blir noe amputert.

Evelyn har brukt eposten sin som dagbok. Hun har skrevet utleverende om seg selv, familie, venner og kollegaer. Etter skandaleeposten får hun ikke komme tilbake på jobb, den ene datteren vil ikke lenger snakke med henne og mannen vil skilles. Evelyn ser ingen annen utvei enn å ta med seg én kopp, ett fat, én gaffel og flytte til den mest avsidesliggende hytta hun finner.

Hun har slått seg brukbart til ro uti skogen da journalisten Astrid dukker opp og ødelegger alt.

Med sin femte bok stiller Victoria Durnak spørsmål som: Tenker vi godt nok over hvem andre som kan få med seg hva vi gjør i det digitale rom? Hvor langt er vi villige til å gå for å holde på hemmelighetene våre? Hva er vi villige til å ofre av privatliv for en potensielt tryggere verden? Durnak skriver godt, morsomt og tankevekkende.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Jeg anbefaler med det samme Victoria Durnaks forrige bok, Smilefjes. Tommel opp. Regnbue. fra 2019, der en ung skuespillerspire leies inn av en annen ung kvinne for å bli venn med hennes forlovedes elskerinne og overtale henne til å gjøre det slutt med han.

Translate »