Å være Kjersti av Helena Hedlund

Kjersti er ei jente på 7 år som bor sammen med mamma og pappa.

Kjerstis mamma sier hun har 40-årskrise. Hun har reist på jentetur til Mallorca, har klippet hanekam-frisyre og tatovert et hjerte med en «K» i midten. Kjersti er urolig for at det kan være «K» for Kenneth – Kjerstis vikar?

I hvert fall vet Kjersti at hun ikke liker 40-årskriser og at mamma oppfører seg annerledes enn før!

På skolen har de som tema i norsktimen å snakke om familien, hva er en familie? Alle forteller litt om sin familie.Det blir også  snakk om skilsmisse  for Fatimas foreldre skal skilles. Kjersti blir innimellom urolig for at hennes foreldre også skal skilles fordi de krangler iblant.

Så får de i oppgave å tegne sin egen familie. Kjersti får ikke til å tegne familien sin fint,  særlig ikke mamma, synes hun. De henger opp tegningene på veggen i klasserommet. Senere når de skal få ta med tegningene hjem, er Gunnar, bestevennen til Kjersti syk. Kjersti får da  i oppgave å levere tegningen til Gunnar hjemme hos ham. Men i stedet for å levere den, tar hun den med hjem til seg.

Så åpner mamma sekken, ser Gunnars tegning og tror det er Kjerstis familietegning! Mamma er overbegeistret for tegningen, roser Kjersti veldig og henger den opp i gullramme på veggen. Kjersti sier ingenting siden mamma og pappa blir så glade.

Senere blir dette et stort problem, for da kan jo Gunnar aldri bli med henne hjem,  da vil han  se at de har hengt opp hans tegning hjemme hos Kjersti!

Kjersti er ei jente som lett vikler seg inn i vanskelige situasjoner og dette er et av mange  eksempler på dette i boka.

Men ting løser seg heldigvis til slutt.

Dette er en både alvorlig og morsom bok om Kjersti og hennes verden, på skolen og i fritiden sammen med venner og familie.

Det er både vanskelig og fint å være Kjersti, 7 år!

 

Lån boka her!

Translate »