Hulfeber av Jessica Townsend

Dette er den tredje boka i fantasyserien om Ingenlund. Du bør ha lest de andre bøkene før du leser denne. Alle bøkene handler om magi, vennskap og det å akseptere at andre er annerledes og flinkere enn deg.

En sykdom kommer til den magiske byen Ingenlund og snur den på hodet. De vennlige, snille vunderdyrene blir forvandlet til skrekkelige, onde underdyr. Flere og flere blir smittet og snart går det ikke an å leve i Ingenlund. Og mens panikken blir større og større skjønner Morgan at det er hun som må finne en kur for hulfeberen. Morgan får for første gang oppleve hvordan det er å være en ekte vundersmed. Men det er ikke alltid som man tror.

Forfatteren er veldig flink til å beskrive lyder, steder og handlingen som skaper mer spenning i boka. Det skjer hele tiden noe nytt og du får ikke løsningen før helt på slutten så du har hele tiden lyst til å lese mer. Selv om boka ikke har noe bilder har forfatteren skjult detaljer i teksten sånn at du føler at det er virkelig. Karakterene virker levende, selv om det ikke alltid står noe om det skjønner du hva de tenker, føler og hvordan de opplever ting. Det er en bok med mye magi og spenning, boka kan være litt lang å lese og du bør være ganske god til å lese for det er mye som skjer, men handlingen passer bra for barn mellom 10 og 13 år.

Skrevet av en elev på 7. trinn ved Eiksmarka skole

 

Translate »