Hulder av Tonje Tornes

Det er en perfekt dag for å være i fjellet, og Erik og moren hans har nettopp slått seg ned for å spise niste ved ei myr. Plutselig blir det kaldt rundt dem, og Erik får øye på en vakker, grønnkledd kvinne som kommer gående mot dem over myra. Hun lokker på ham; «Kire» sier hun. «Kire min…» Erik reiser seg og går mot henne, han hører ikke at moren roper at han må stanse. Men moren tar brødkniven, løper fram og hogger kniven i brystet på den grønnkledde kvinnen, mens hun skriker «Du får ikke sønnen min!» Men plutselig er det ikke noen vakker grønnkledd kvinne som ligger på bakken. Det er en helt vanlig turgåer i rød anorakk. Og hun er død.

Slik starter den utrolig spennende fantasyserien Kire, som handler om Erik og alt som rører seg av tusser og troll i Norges mørke skoger.

Moren til Erik blir tvangsinnlagt på et psykiatrisk sykehus i den lille bygda Sirdal, og Erik og faren flytter inn på et gammelt gårdsbruk like i nærheten. Det tar ikke lang tid før Erik merker at de ikke er alene der; ting forsvinner, mystiske skikkelser farer over gårdsplassen… På skolen blir han kjent med tvillingene Trine og Tore, som kanskje heller ikke er hva man vil kalle normale. Sammen begynner Erik og tvillingene å nøste opp i de mystiske hendelsene i bygda.

Dette er som sagt den første boka i Kire-serien; oppfølgeren heter Forbannet og du finner den her.

Translate »