Apestjernen av Frida Nilsson

Vi møter Jonna som er 9 år og bor på et barnehjem som den strenge bestyrerinnen Gerd driver. Alle som bor der drømmer om at det en dag skal komme noen som er rike og snille og hente dem. En dag kommer det en stor hårete gorilla i en skranglebil for å adoptere et barn og han velger en skrekkslagen Jonna. Alt blir annerledes etter dette.

Gorillaen bor på et gammelt industriområde og driver brukthandel ved å selge videre gamle ting andre har kastet i bakgården der hun bor. I begynnelsen frykter Jonna at hun skal bli spist av den sjuskete apen, slik Aron kameraten på barnehjemmet har fortalt. I stedet trer Gorillaen frem som en godhjertet morsfigur. Hun er myk og varm. Hos Gorillaen lærer Jonna verdien av samhold og felles innsats. Hun har egenskaper bestyrerinnen Gerd på barnehjemmet mangler. Etter hvert får de et fint vennskap der Jonna får ta del i jobben på skraphandelen, de spiser god mat og Jonna får til og med lære å kjøre bil.

Men det er ikke alltid så greit å dra på butikken med en gorilla til mor som går i rare klær og er hårete og stor. Det blir en del pinlige situasjoner for Jonna sammen med gorillaen når de går i butikken eller spiser middag på en finere restaurant.

Dette er en varm og fin fortelling om vennskap og samhold.

Den passer fint til høytlesing. For barn fra 9 år.

Kan også nevne at boken er filmatisert og kom på kino nå i år.

Boken finnes også som ebok både lyd og tekst på Bookbites

Boken finner du her

Translate »