Fra Oslo til Lahore av Mahmona Khan

Hovedpersonen Ambar, en 19 år gammel jente oppvokst i Oslo i et norsk-pakistansk miljø, flytter fra Oslo til Lahore i Pakistan. Der gifter hun seg med Omar som hun elsker.

De er lykkelig gift og hun gleder de seg til å leve et liv i Pakistan, hjemlandet til Omar. Ambar trives veldig bra sammen med Omar, men savnet av venninnene og familien i Norge er også stort.

Hun informerer dem om at de skal reise på bryllupsreise til Dubai. De kommer til et luksuriøst hotell og Omar overøser henne med gaver og spa-behandlinger. Hun begynner å lure litt på hvordan mannen hennes kan ha råd til alt dette samtidig som hun tillater seg å nyte det.

Så begynner dramatikken. Etter en spa-behandling kommer hun tilbake til hotellrommet og finner Omar i en blodpøl, skutt og hardt skadd. Fortelleren gjør det enkelt for leseren å leve seg inn i Ambars situasjon. Hun er fylt av sjokkfølelse, uvisshet og sorg.

Ambar er fanget i Dubai, uten kontakt med omverdenen og mistenkt for drapet på sin mann. Hun har såvidt rukket å ringe venninnene i Oslo før batteriet på telefonen gikk ut. Venninnene i Oslo blir forferdet og prøver å hjelpe henne derfra. Er dette et tilfeldig ran med dramatisk utfall eller var Omar innblandet i noe han ikke burde?

Det er høyt spenningsnivå i boka. Her er det uvisshet mens Ambar sitter låst på et hotellrom uten å vite noe som helst eller får kontakt med familie og venner. Det er dramatiske biljakter og mange hemmeligheter som skal avdekkes.

Vi får et lite innblikk i et flerkulturelt ungdomsmiljø, i tillegg til hvordan det er å ha familie med annen etnisk bakgrunn enn norsk. Boka huker tak i oss og interessen holdes oppe hos leseren helt til siste side er lest.

Uavhengig oppfølger av boka «Skitten snø». Nummer tre i serien heter  «Når du minst venter det».

Lån boka på biblioteket

Finnes også som e-bok

 

Translate »