Så hyggelig! av Christian Lyder Marstrander

Lorentz elsker å spille bandy og gir alt for at laget skal komme til NM-finalen. Det nærmer seg, laget trenger han og man dropper ikke en kamp helt i innspurten. Det er bare det at konfirmasjonsleiren også er obligatorisk hvis han i det hele tatt skal bli konfirmert, og det vil han jo. I det minste for morens skyld. Når alt skal skje på samme tid må man ta noen valg, men uansett hva han velger vil det få konsekvenser.

Fredrik er den trofaste barndomsvennen som alltid stiller opp, men som fremdeles vil at de skal male tinnsoldater. Nicolay er en av de kule som topper laget og som det er vanskelig å si nei til. Så er det søte Pia som det er så lett å le sammen med.

Lorentz er godt oppdratt, høfligheten selv, og vil nødig skuffe noen. Krav og forventninger fra alle kanter gjør at han stadig kommer med bortforklaringer og løgner. Det som virker som en god løsning i øyeblikket fører han inn i et nett av forviklinger, og på klassetur til Venezia er det ikke bare i gatene det er lett å gå seg vill.

I sitt forsøk på å være en god sønn, lagkamerat og venn er det lett å svikte de som betyr aller mest, og ikke minst seg selv. En underholdene, morsom, men også alvorlig bok om å tørre å si ifra og gjøre det som føles rett.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

 

 

 

Translate »