Mange har et anstrengt forhold til IKEA. Butikkene deres er utformet som labyrinter du trenger kart for å finne veien ut av, de lurer deg til å kjøpe masse skrap du egentlig ikke har bruk for, og det mangler alltid en skrue når du skal skru sammen møbelet du har kjøpt.

Etter å ha lest «Horrorstör» av Grady Hendrix kommer du til å synes at IKEA er en drøm.

En forfatter å bli besatt av

Den amerikanske forfatteren Grady Hendrix er et relativt nytt bekjentskap for meg, men jeg er allerede besatt. Ikke bare lager han gode karakterer og historier, han er også veldig opptatt av at designet på bøkene skal passe til innholdet.

Hendrix skriver deilig, nostalgisk 80-tallsgrøss i bøkene «The Southern Book Club’s Guide to Slaying Vampires» (som jeg har blogget om tidligere) og «My Best Friend’s Exorcism». Sistnevnte ser ut som en VHS-kassett.

Jeg anbefaler også «We Sold Our Souls«, der Hendrix tar for seg hvor langt noen er villige til å gå for å lykkes i musikkens verden. Bokas omslag er utformet som en forside til magasinet «Rolling Stone».

Horrorstör

«Horrorstör», Grady Hendrix’ knakende gode grøsser fra 2014, er utformet litt som en IKEA-katalog. Handlingen foregår i en av butikkene til den fiktive kjeden ORSK, som minner om IKEA på alle måter bortsett fra én veldig viktig en. Det skjer forferdelige ting der når de siste kundene jages ut og lysene slukkes.

Designerne bak «Horrorstör» har gjort en fantastisk jobb. Det er ikke bare utsiden av boka som ligner på en IKEA-katalog. Hvert kapittel starter med annonser for møbler med navn som Kjërring (he he), og innimellom får vi også utdrag fra håndbøker og andre dokumenter fra ORSK-kjeden.

Dette er en særdeles gjennomført og ekkel, men samtidig morsom grøsser.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »