Anbefalt av: Elisabeth Kyllingstad

«Kvinner i kamp. 150 års kamp for frihet, likhet og søsterskap!» Av Marta Breen og Jenny Jordahl

Har du lyst til å lære om den første samlingen i kvinnebevegelsens historie? Vil du vite hvem Elizabeth Cady Stanton og Lucretia Mott var, og om hvilken rolle de spilte i kampen for likestilling? Les hvordan Harriet Tubman klarte å rømme fra slaveriet, og om hvordan hun fikk tilnavnet Black Moses. 

Hva var sammenhengen mellom kvinners stemmerett og kampen mot slaveriet? Hva har egentlig kjønnsidentitet å gjøre med kvinnefrigjøring?  

Bli kjent med kvinnebevegelsens utvikling under fransk og engelsk opplysningsfilosofi. Hva betød klassekampen ved begynnelsen av 1900-tallet for kvinnesaken? Hvordan påvirket første verdenskrig kvinners kamp om stemmeretten? Hvem var suffragettene og hva stod abolisjonistene for? Hvordan posisjonerte kvinner av ulik politisk bakgrunn seg? 

Kvinner i kamp er en innholdsrik beretning, fortalt som tegneserie. Den viser kvinnekamp gjennom ulike historiske og sosiale perspektiver. Denne boken forteller om kjente og mindre kjente skikkelser. Hvordan de bidro til at kvinner begynte å organisere seg, analysere og kommentere juridiske dokumenter, så vel som å iverksette militante aksjoner. 

I denne boken blir du kjent med forskjellige kvinnelige poeter, forfattere, filosofer, tidligere slaver og husmødre fra ulike samfunnslag. Du finner ut hvordan borgerskapet, sosietetskvinner og arbeiderkvinner har kjempet sammen for å sikre at fremtidens kvinner skulle få like rettigheter som menn.  Her skildres historiene og kampene som omsider har ført til bedre informasjon, i tillegg til rettigheter til seksualundervisning. Dessuten, kamp for prevensjonsmidler og lovlig abort. 

Dette er en samling rå historier om frihet til å bestemme over egen kropp og eget liv – fra Sappfo til Malala.

“De som ikke beveger seg, merker ikke sine lenker” (Rosa Luxemburg)

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »