KONGE! Historien om Harald og kongehuset vårt av Kristin Storrusten.
Historien i boken går helt tilbake til 1905, men den handler mest om hvordan det er i dag. Hvorfor har vi en kongefamilie i Norge? Hva gjør de egentlig? Hvorfor er Harald konge, og hvorfor blir Ingrid Alexandra dronning en gang?
Boken har flotte bilder, et humoristisk design og passer utmerket til høytlesning.
Bestill boken fra Bærum bibliotek

 


SONJA & HARALD : Kongen, Dronningen og kampen for kjærligheten av Lise I. Osvoll.
I denne biografien blir du kjent med kongeparet vårt helt fra de var små,  gjennom ungdomstiden og om da de tilfeldigvis spiser middag sammen hos felles venner. Men Harald hadde ikke lov til å bli kjæreste med Sonja, så da ble det en lang kamp for kjærligheten som heldigvis endte bra.
Boken har korte kapitler og nydelige illustrasjoner.
Bestill boken fra Bærum bibliotek

 

Tidsfikserne og GRUNNLOVEN av Frode Eie Larsen.
HJELP! Tidstyven holder på å ødelegge alt sammen så Norge kanskje ikke får sin egen Grunnlov. Sigurd og Anne er Tidsfiksere. De kan reise tilbake i tid, og nå har de landet ved Eidsvollbygningen i 1814. Om de ikke får ryddet opp i rotet til Tidstyven, endres historien. Klarer de å finne ut av ting, før det er for sent? Norges fremtid som en selvstendig nasjon er i fare!
Boken har fargerike illustrasjoner, og er 1. bok i serien om Tidsfikserne. Her får du er en miks av tidsreise til en historisk hendelse, litt hemmelig agent og litt spion. Tilslutt er det en quiz så du får testet dine nye kunnskaper.
Bestill boken fra Bærum bibliotek

 

Karsten og Petra hilser kongen på av Tor Åge Bringsværd.
Karsten og Petra tar toget til Oslo sammen med morfar. De skal besøke Esther, kjæresten til morfar, og feire 17. mai sammen. En kjempefin guidebok for de minste, som kan inspirere store og små til å besøke Frognerparken eller et museum sammen.
Bestill boken fra Bærum bibliotek

 

50 hendelser som formet Norge av Jon Ewo.
Er du nysgjerrig på hva som har formet landet vårt? Her får du et utvalg av historien fra 793 og frem til i dag. Les blant annet om Norges første mynt, Hansaforbundet, innføring av skolegang for alle barn og om da vårt første politiske parti ble dannet. I tillegg handler den om hvordan utvandringen til USA og kampen for kvinners stemmerett har påvirket landet vårt, og hvordan makten gjennom tiden har flyttet seg mellom konger, adelen og vanlige borgere og mye mer.
Bestill boken fra Bærum bibliotek

Translate »