Bare du er debutromanen til Sveriges nye ungdomsbokforfatter, Anna Ahlund.

16 år gamle John har sommerferie. Det er en varm sommer i den svenske byen Uppsala, og han venter på opptaksbrevet fra den videregående fotballinja. Foreldrene er bortreist, derfor har John og storesøsteren Caroline leiligheten de bor i for seg selv.  En kveld har Caroline besøk med seg hjem, hennes nye flamme Frank. Han er tidligere danser, muskuløs, mørk og kjekk. John faller pladask, men søsteren vil ha Johns hjelp til å kapre ham. Når hun innser at Frank er mer interessert i John enn i henne, kjølner hun.

John og Franks vennskap utvikler seg til en heftig romanse, og forfatteren sparer ikke på noe i de hete scenene mellom de to. Men Frank bærer på noe vanskelig fra fortiden, noe som kan ødelegge forholdet mellom ham og John.

En nydelig bok om forelsket ungdom, perfekt å lese en varm sommerdag! Forfatteren slipper leseren til på soverommet og i sengen, og hun normaliserer forelskelse mellom to av samme kjønn. Det handler ikke om homoseksualitet, men om kjærlighet og forelskelse i en annen person. Anna Ahlund viser med dette at hun tar unge lesere på alvor. Minus for litt kjedelig forside, men man skal jo som kjent ikke dømme boka ut ifra coveret.

Lån boka her!

Translate »