Bare på besøk av Beth O’Leary

Leena bor i London, bor i et supert kollektiv og har en lovende karriere innen bedriftsanalyse. Men etter en familietragedie har hun gått i kjelleren, og det kulminerer med et sammenbrudd på jobb. Hun blir sendt på to måneders betalt ferie med beskjed om å få hentet seg inn igjen. Det eneste som har holdt henne oppe i litt under et år er arbeid, arbeid og litt mer arbeid – så påtvungen sabbatstid er absolutt ikke velkomment i Leenas verden.

Eileen har nylig blitt forlatt av sin ektemann gjennom femti pluss år, og vil prøve seg på dating-livet igjen. Det er ikke bare enkelt når man bor i en liten landsby, er i slutten av syttiårene, og lista over tilgjengelige ungkarer i passende alder er forsvinnende kort.

Leena og Eileen, barnebarn og bestemor, trenger et lite opprykk i tilværelsen. Leena får den brilliante ideen om at de to bytter liv i noen måneder. Eileen får prøvd seg på dating-livet i det travle, ungarksfylte London, og Leena får en teknologifri pensjonisthverdag i bytte. Men en pensjonisthverdag i livet til Eileen betyr ikke late morgener, hagepusling og tepauser gjennom hele dagen. Hun er et svært aktivt medlem i landsbyen i forskjellige komiteer og frivillig arbeid, så det Leena fryktet kom til å bli altfor stille dager viser seg å bli alt annet. Eileen derimot blir kastet hodestups inn i den virtuelle datingen av bestevenninnen til Leena, og merker at hun ikke er så rusten som hun trodde. En riktig så hyggelig skuespiller og andre flørter tar opp hennes tid i London, samtidig som hun klarer å finne seg et prosjekt i nabolaget til Leena.

Dette er O’Learys andre bok, og hun har en hjertevarm og morsom tone i sitt forfatterskap typisk for britiske feelgoodromaner. Karakterene i den eldre garde får virkelig skinne i denne boken, og O’Leary tar opp alderdom og ensomhet på et finurlig vis. Dette er en bok man lett kan ta med ut i sola og nyte.

Lån boka fra Bærum bibliotek.

Vi har den også på engelsk.

Translate »