Leksjoner i kjærlighet av Lucy Dillon

Jeannie er kjæreste med den kjekke og smarte veterinæren Dan, og etter to måneders forhold frir han til henne på Brooklyn Bridge under en ferie. Jeannie har alltid drømt om den store altoppslukende kjærligheten, og Dan og det romantiske frieriet hans passer perfekt inn i drømmen hennes.

Bryllupsplanleggingen går så det suser, men når hun plutselig sitter i bilen på vei til vielsen får Jeannie en synkende og nærmest klaustrofobisk følelse av at hun er i ferd med å gjøre sitt livs feil. Forholdet med Dan har kanskje gått litt fort i svingene? Hun ringer ham for å si at de må snakke sammen før vielsen, men hun kommer rett til telefonsvareren hans. Etter en stund blir hun oppringt av Dans bestevenn, som forklarer at Dan gikk rett ut i veien mens han snakket i telefonen, og har blitt påkjørt av en buss. Han lever, men er i koma.

Jeannie flytter alene inn i det nye huset deres, og valfarter til og fra sykehuset og våker over Dan mens hun lurer på om det var beskjeden hennes som forårsaket ulykken. Vil han huske hva som skjedde når han våkner? Hva om han aldri våkner igjen?

Innenfor feelgood-sjangeren er Lucy Dillon en av mine absolutte favoritter. Hun skriver varmt og humoristisk med sympatiske karakterer, og til glede for oss hundemennesker er det i alle bøkene hennes opptil flere firbente involvert. I denne romanen opptrer tre tisper med valpekull fra en valpefabrikk, og måten Dillon beskriver hundene på er som alltid både rørende og morsom. Anbefales for dem som trenger en underholdende og lettlest utflukt fra januar-mørket.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

 

Translate »