Alle mine demoner av Nikolai Frobenius

Nikolai Frobenius må sies å være en av Bærums litterære lokalhelter. Rykkinngutten har gjennom en årrekke skrevet romaner, skuespill og dikt – men har til nå bevegd seg lite i novellesjangeren. Det merkes ikke i denne ferske novellesamlingen, hvor alle de ni fortellingene er stramme, spennende og innehar forfatterens karakteristiske mørke stemning.

Flere av hovedpersonene er menn, middelaldrende, som går i mot en eller annen krise. Sønnen reiser til Brasil for å ta farvel med sin døende far, og møter hans nye kone som er enda yngre enn seg selv. Skiløperen takler en personlig krise gjennom trening, men følelsene hans eksploderer i et tilfeldig møte i løypa. Forfatteren flytter inn i et nydelig sameie, men det han trodde var for godt til å være sant viser seg snart til å være et mareritt. Personlig ble jeg mest rørt av asylsøkeren, som skadd av krig og sin reise gjennom Europa forsøker å holde stramt fast i minnene om hjemlandet og sin kone.

Språket er gnistrende godt, spenningen er høy og denne boken burde appellere både til erfarne Frobeniuslesere og noviser som vil bli kjent med et særegent forfatterskap.

Bestill boken fra Bærum bibliotek (finnes også som e-bok!)

Translate »