«Tørke» er den første boken i serien om politimannen Aaron Falk. Han bor i Melbourne og jobber med etterforskning av økonomisk kriminalitet. Bokens handling er lagt til den lille byen Kiewarra i Australia. Her har det ikke regnet på to år. Det tørre ørkenlandskapet, den utholdelige varmen og den tunge stemningen blant bekymrende bønder danner en viktig kulisse i boken.
Kiewarra er også barndomsbyen til Aaron Falk, som drar dit for å delta i vennen Lukes begravelse. Alle tror at Luke Hadler har begått selvmord etter at han har drept sin kone og seks år gamle sønn. Til tross for at Falk prøver å gjøre besøket så kort som mulig, blir han ufrivillig trukket inn i etterforskningen. Og idet Falk går dypere inn i drapene, dukker flere og flere hemmeligheter fra fortiden opp. Mange i Kiewarra tror at Falk drepte sin barndoms venninne. Det sto hans navn og hennes dødsdato på en lapp som var funnet i offerets bukselomme. Det var Luke som ga Falk alibi den gangen, men egentlig var de ikke sammen denne dagen.

Jane Harper har skrevet en spennende krimroman med smart og overaskende intrige.
Mange av de store krimforfatterne har vært svært begeistret for «Tørke», for eksempel den amerikanske stjernen John Hart:

Av og til utgis det en debutroman som er så tettvevd og overbevisende at det virker som den er skrevet av en romanforfatter i sin beste alder. Det er det Jane Harper har gitt oss med Tørke, en historie så tro mot virkeligheten at det var som om jeg sovnet i Virginia for så å våkne i Australias hete. Det er sjelden å oppleve, og jeg elsket hvert minutt av det. Takk, Jane Harper.

Til norsk ble «Tørke» oversatt av Tore Aurstad.
Jane Harper er aktuell med en ny bok om Aaron Falk, «Falsk natur». Denne gleder jeg meg til.

Lån boken på biblioteket

Eller les e-boken i vår app Bookbites 

Translate »