Avspark av Dan Freeman

Jamie er 13 år og hans største interesse er fotball. Han har akkurat fått bytte skole fra Grove til Kingfield. På Kingfield går nemlig hans beste venn, Jack, ei jente, som også spiller fotball. Moren har ett krav til Jamie for å få bytte skole; det er at ikke all tiden skal gå til fotball, men at han gjør skolearbeidet også.  Jamie har vært kjent for å være en av de beste i fotball da han gikk på Grove. Nå skal det være uttakningskamp på den nye skolen og Jamie må vise hva han er god for . – Så er han uheldig og bommer på et straffespark og laget hans taper. Dermed havner Jamie på B-laget på Kingfield like før sommerferien.

Bestefaren, Mike er et av Jamies største idealer. Han ble kåret til «Årets unge spiller» tre sesonger da han var ung. Han er også en slags farsfigur for Jamie siden faren ikke bor sammen med dem. Bestefaren gir Jamie en verdifull bok i treningslære som han selv fikk av en berømt fotballspiller. Boka er full av flotte treningsøvelser Jamie kan trene på i løpet av sommeren. – Og siden Jack, bestevennen skal være bortreist hele sommerferien, bestemmer han seg for virkelig å bruke ferien til å bli en enda bedre fotballspiller. Han har et mål om å komme opp på A-laget på Kingsfield.

Først trener han alene, men så er det et lag med eldre gutter som ber ham være med dem å trene, First Eleven-laget.

Når skolen skal begynne igjen, har han en avtale om å møte Jack, men han holder ikke den avtalen, og det blir uvennskap mellom de to. – Det blir nye viktige, spennende  fotballkamper på høsten i det nye skoleåret. Samtidig ordner ting seg etter hvert, både med Jack, fotballen og skolearbeidet. Jamie forstår at egne ambisjoner og andres forventninger ikke er det eneste som betyr noe her i verden.

Dette er en typisk fotballroman, men også en historie om hvor viktig gode venner  og familie er!

Lån boka her eller på Bookbites

Translate »