Maresi: Krøniker fra det røde klosteret #1
Maria Turtschaninoff

I det røde klosteret på øya Menos, bor det kun kvinner og jenter. Dit er de kommet av ulike grunner, men flesteparten av dem har vært i stor livsfare og har kommet til klosteret for å få beskyttelse. Maresi kom selv til øya under den store hungersvinteren, og har siden levd et fredfullt liv sammen med de andre i klosteret. Ingen menn har lov til å gå i land eller oppholde seg på øya, men kvinnene lar gjerne skipsmannskap kjøpe med seg varer som jentene ved klosteret lager.

En morgen Maresi er ved stranden og plukker blåskjell kommer et skip med en ny jente til klosteret. Hun er full av arr og møkk, og det tar lang tid før Jai våger å bli kjent med de andre jentene. Etter hvert blir Maresi og Jai gode venner, og det viser seg at Jai har opplevd de grusomste ting, og at mennene som har utsatt henne for det hele, aldri vil gi opp letingen etter henne…

Boken er medrivende helt fra de første sidene, og blir vanskeligere å legge fra seg for hver sidevending. Maresi kan trygt sies å være en av de beste fantasyromanene fra 2017, og vil gi både unge og voksne en god leseopplevelse. Kanskje spesielt de som likte Villheks-serien vil like den første boken om Maresi og det røde klosteret.

 

Bestill boken fra Bærum bibliotek her. 

Eller lån den som e-bok her. 

Translate »