Filmtips for barn 

Hvilken film skal dere se ikveld? Har dere sett alt på Netflix? Da er det kanskje på tide å sjekke ut Filmoteket? Filmoteket er bibliotekets nye strømmetjeneste for film, og nå har det kommet på plass mange fine barnefilmer! Ved å logge inn med lånekortnummer og pinkode, kan du se inntil 6 filmer i måneden, helt gratis! Har du glemt pinkoden din, sier du? Send oss en epost: barum@barum.folkebibl.no – så hjelper vi deg igang.

Her tipser vi om noen av barnefilmene:

Panda på ville veier (2019)
En vimsete stork leverer ved en glipp en nyfødt panda til feil dør. En bjørn, en elg, en tiger og en kanin legger ut på en utfordrende, men morsom ekspedisjon gjennom villmarken for å hjelpe pandaen hjem der den egentlig hører til. Fra manusforfatteren som laget “Madagaskar”. Fra 6 år.

 

Karsten og Petra lager teaterKarsten og Petra lager teater (2017)
Karsten og Petra drar på teater med barnehagen. Etter å ha sett Tornerose vil Petra lære mer om teater og Karsten fatter interesse for lyssettingen. Etter et spennende møte med teaterdukkene har Løveungen og Frøken Kanin lyst til å bli skuespillere. Passer for alle. 

 

Omslag Latte PinnsvinLatte Pinnsvin (2019)
Bli med to bestevenner, pinnsvinet Latte og ekornet Tjum som legger ut på en utrolig reise.  Latte og Tjum tar nemlig jobben når skogens dyr en dag våkner og oppdager at den magiske vannsteinen har forsvunnet! Det betyr at skogen vil tørke, noe som igjen vil føre til utryddelse. Fra 6 år.

 

Omslag Albert Aaberg Albert Åberg 
Har dere lest bøkene om Albert Åberg? Da kan det være kjempefint å se filmene etterpå. Albert Åberg er en liten, ganske vanlig gutt, som bor sammen med pappaen sin. Stor er han ikke. Heller ikke sterk. Og sloss vil han i hvert fall ikke! Han er glad og litt rampete, men kan også bli sint, misunnelig og mørkredd. Albert har en oppdiktet venn som heter Skybert, som bare Albert kan se. Har du lyst til å være med på eventyr med Albert og Skybert? Passer for alle. 

 

Omslag Pippi LangstrompePippi Langstrømpe
På Filmoteket finner du også mange av Pippi-filmene. Her er de originale filmatiseringene av Pippi, Tommy og Annikas forrykende eventyr i Villa Villekulla og i resten av verden! Astrid Lindgrens fantastiske historier om den rødhårete krutt-tønna Pippi Langstrømpe og hennes venner er lest og elsket over hele verden. Passer for alle. 

 

Omslag Ozzy Ozzy (2016)
Familien til hunden Ozzy skal på ferie til Japan, men han får ikke lov til å bli med. I stedet blir Ozzy innlosjert på luksuriøse Blue Creek spahotell for hunder. Utenfra ser hotellet helt perfekt ut, men så snart Ozzys eiere forlater ham endrer både stedet og de ansatte karakter. Blue Creek er faktisk et hundefengsel som drives av en gjeng med ondskapsfulle Rottweilere. Nå må Ozzy finne en lur plan for å flykte fra dette fryktelig stedet. Heldigvis får han god hjelp av sine nye venner Chester, Fronky og Doc. Passer for alle. 

Omslag Sommeren med TessSommeren med Tess (2019)
Ti år gamle Sam og familien er på øyferie, men broren hans brekker beinet på første dagen der. Kjipt for broren hans, men det gjør at Sam må finne noen andre å leke med, og møter Tess. Hun er en ganske spesiell jente med en genial plan for å bli kjent med sin biologiske far. Hun har bare én uke på seg, og rekrutterer Sam som hjelperen sin. Passer for alle.

 

Lån filmene på Filmoteket 

Vi har også et stort utvalg av DVD’er for barn og unge du kan låne på alle våre avdelinger. Her kan bla gjennom vårt utvalg. 

Translate »