Bibliotekenes strømmetjeneste Filmoteket har mye variert film, og her vil jeg gjerne trekke frem fire av de beste britiske komediene de har å by på.

Blinded By the Light
Denne filmen har jeg skrevet om før, men denne gjennomsjarmerende hyllesten til ungdomsopprøret og Bruce Springsteen gjør meg fremdeles varm om hjertet hver gang jeg tenker på den.
Strøm den her!

Pride
En annen skikkelig rufsete feelgood komedie, basert på en sann historie om en av de mer uvanlige alliansene i moderne tid – de streikende gruvearbeiderne i 80-tallets Wales, og det homofile aktivistmiljøet fra London som bestemte seg for å vise solidaritet til andre som led under Thatcher-politikken. En herlig film om verdien av å stå sammen.
Strøm den her!

Death at a Funeral
En langt mørkere komedie her, om en begravelse for en mektig patriark hvor nesten alt som kan gå galt gjør det, og det så til de grader. En god gammeldags farse full av kjente ansikter.
Strøm den her!

Four Lions
Og her er den mørkeste komedien av de alle – den eksentriske kult-komikeren Chris Morris’ sin filmregidebut kunne aldri bli noe veldig A4, og valget falt av alle ting på å lage komedie ut av fire temmelig ubrukelige vordende terrorister som legger en plan for å sprenge London Marathon. Filmen er sylskarp og genuint morsom om svært alvorlige temaer, og lanserte karrierene til Riz Ahmed og Kayvan Novak.
Strøm den her!

Translate »