Skrevet i stjernene av Minnie Darke

Minnie Darke er psevdonymet til den tasmanske forfatteren Danielle Wood. Hun har skrevet flere bøker for både voksne og barn, men «Skrevet i stjernene» er den første som er oversatt til norsk.

Justine er utdannet journalist og jobber som sekretær i bladet Alexandria Park Star. Hun er lidenskapelig opptatt av rettskriving, født i skyttens tegn, og synes astrologi er noe ordentlig tull. En dag støter hun på barndomskjæresten Nick, som hun ikke har sett på tolv år. Nick er skuespiller, og har kommet til byen for å delta i en oppsetning av Romeo og Julie. Han er vannmann, totalt astrologifrelst, og han følger spesielt godt med på horoskopene i Alexandria Park Star. Justine trodde hun var over Nick for lengst, men når de møtes merker hun at følelsene blusser opp igjen. Spørsmålet er om han føler det samme.

Justine har jobbet noen år i Star, og blir endelig forfremmet fra sekretær og løpejente til bidragsansvarlig i bladet. Dette innebærer å transkribere horoskopene som de får tilsendt av en astrolog hver måned. Siden hun vet at Nick leser horoskopet nøye og nærmest tar det som står bokstavelig blir fristelsen for stor, og hun begynner å gjøre små tilpasninger i vannmannens måned for å få ham til å skjønne at de er ment for hverandre. Det hun ikke tenker over er at det finnes flere ivrige og overtroiske vannmenn som leser horoskopet, og etterhvert blir vi vitne til flere episoder der Justines påfunn endrer vannmennenes liv.

Boken er delt inn etter det astrologiske året, og kapitlene har navn etter de forskjellige stjernetegnene. Vi får også vite hvilket stjernetegn mange av karakterene er, til stor glede for astrologi-interesserte lesere (undertegnede inkludert). Allikevel tror jeg også de som er mer enige med Justine når det kommer til astrologi vil kunne kose seg med denne boken. Karakterene er lette å like, og jeg heiet på Justine hele veien. Hun er artig, småsprø, og ikke helt ulik Lou fra Et helt halvt år av Jojo Moyes. Boken er full av morsomme episoder man kan kjenne seg igjen i, jeg fniste spesielt høyt for meg selv da Justine sniker seg gjennom grønnsakmarkedet for å stryke over d’en på skiltet til mannen som selger «advokadoer». En velskrevet og morsom bok som passer for alle som vil ha en liten pause fra hverdagen.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »