Jente (17) ikke savnet av Camilla Sandmo

Kristiane forsvant sporløst 17 år gammel. Først 13 år senere får Beatrice høre om den ukjente tanten sin og klarer ikke å slutte å tenke på hva som kan ha hendt. Kristiane ble aldri meldt savnet. Kan du bare bli borte uten at noen leter etter deg, og er Kristiane fremdeles i live? Beatrice tar mot til seg og poster et Facebook-innlegg hvor hun ber alle som kjente tanten eller vet noe om henne ta kontakt.

Responsen lar ikke vente på seg. Via Messenger-meldinger mellom Beatrice og bestevenninnen Anine Sofie og Kristianes gamle lærere og venner dannes det et bilde av en skoleflink, men løgnaktig og ustabil jente.

Fortellingen veksler mellom Messenger-samtalene i nåtid og Kristianes egen historie i ukene før forsvinningen. Hun er kontrollfreak og noterer dagens gjøremål nærmest minutt for minutt. Lineli er den trygge, men vimsete barndomsvenninnen som alltid er der. Helt til den nye jenta begynner i klassen. Hedda følger ikke vanlige normer, henger seg på Kristiane og lager kaos i planene hennes.

Kristianes anstrengte forhold til den gale moren gjør ikke ting lettere. Eller, hvem er egentlig den gale? Etter hvert som jeg leste kom det en urovekkende og litt creepy følelse, for hvem snakker sant og hvem kan vi stole på?

Anbefales hvis du vil ha en spennende og lettlest bok som holder deg våken til siste side.

Lån boka her! Den kan også lånes som e-bok i appen vår Bookbites.

 

 

 

 

Translate »