Familien Schwindel av Julian Clary

Du kjenner kanskje den følelsen når latteren bobler i magen og er på vei opp. Tenk om du stadig måtte holde tilbake latteren for ikke å bli avslørt.

Familien Schwindel har en hemmelighet som for all del ikke må avsløres, for da kan de virkelig havne i trøbbel. Amelia og Fred er egentlig et hyenepar som prøver å leve som mennesker i en småby i England. Med øvelse blir de utrolig flinke til å gå oppreist, snakke og kle seg som mennesker, men latteren er vanskelig å holde tilbake. Hyener ler høyt og mye!

Når tvillingene Betty og Bob skal begynne på skolen polstrer de halen med tykt undertøy for å skjule den. De andre barna tenker ikke noe særlig over at de ser litt rare ut, for de sjarmerer alle i senk med sitt glade oppsyn og tøysete påfunn. Dessverre fører dette også til at de havner i en del trøbbel.

Det kan være slitsomt å alltid holde på gode manerer og skjule den man er. Det skumle er at grinebiteren herr Hufferson i nabohuset begynner å få mistanke om at det er noe muffens med familien.

En hjertevarm og underholdende bok fra begynnelse til slutt. Kombinasjonen av David Roberts uttrykksfulle illustrasjoner og Julian Clarys humor er en fulltreffer.

Det er lett å bli glad i disse pelskledde bedragerne. Som så ofte med god humor ligger det nok også her en dypere mening under. Å være den man er og respektere de som er annerledes.

Vi har også oppfølgeren Familien Schwindel åpner dørene

 

 

Translate »