Fanget i fortiden av Monika Steinholm

Livets tre er døende. Markus har lovet Liv å finne datteren hennes Håp. Det må de gjøre fordi hvis de ikke klarer å finne Håp så kommer Livets tre til å dø.

Hvis livets tre dør kommer alt på jorda til å dø. For å finne Håp og befri Liv fra «De levendes bok», reiser Markus, Sara og Rulle tilbake i tid. Blir de fanget i fortiden? Håp kommer stadig unna. Det er veldig vanskelig å finne Håp fordi hun kan gå inn i andres kropper. Mens de leter etter Håp, møter de mange historiske personer. 

På denne måten lærer du om historie mens du leser en spennende fantasybok med 220 sider. Jeg syns at det er veldig morsomt å høre om historiene til kjente folk fra gamle dager. Det jeg liker best med boka er at det er en lettlest bok, den er også superbra skrevet. Jeg liker også at det blir spennende med en gang. Det liker jeg fordi jeg er en gutt som er glad i spenning. 

Boka er skrevet fra Markus sitt perspektiv, det syns jeg at gjør boka enklere å forstå. Det er ikke forvirrende med tidsreising. I boka er det av og til små tegneserier. Det skaper en pause i lesingen, det syns jeg at er litt deilig. 

Jeg anbefaler denne boka til barn som er mellom 9 og 13 år. Det gjør jeg fordi boka er lettlest og spennende. Den er lettlest fordi det ikke er så mange vanskelige ord, jeg syns også at historien passer veldig bra for den aldersgruppa. Den er spennende fordi at du hele tiden lurer på hva som kommer til å skje og at den blir spennende med en gang.  

Dette er bok nummer fem i serien ANKH, men du trenger ikke å lese de andre bøkene for å forstå handlingen.

Skrevet av en elev på 7. trinn ved Eiksmarka skole

Translate »