Elskede barn av Romy Hausmann

Med overraskende tvister rundt hvert hjørne er denne boken som rene twistposen å regne.

En kvinne og en jente blir hentet med ambulanse på en landevei etter en bilulykke. Kvinnen mangler identifikasjon, men jenta forteller at dette er moren hennes, og at hun heter Lena. På sykehuset forteller hun videre at de har løpt fra en hytte med tildekte vinduer, og at en mann hun kaller pappa har holdt de der i lang tid.

Matthias har gått i fjorten år og ventet på nyheter om den forsvunne datteren Lena. En natt blir han vekket av en telefon med beskjed om et forsiktig lite håp om at Lena kanskje endelig har kommet til rette. Uten en eneste tanke på annet enn gjenforening med hans høyt elskede datter drar han og kona hastende avgårde til det aktuelle sykehuset. Uten å vente på etterforskeren som kom med formaninger om å avvente til han i det minste kunne hente dem.

På sykehuset derimot viser det seg at alt ikke er som det skal. Dette er begynnelsen på en følelsesmessig berg- og dalbane som det er vanskelig å se slutten på.

En uhyggelig page turner med et godt grep om leseren gjennom hele boka. Språket er uforklanderlig med en strålende oversettelse. Synspunktet i denne boken hopper mellom kvinnen i ulykken, jenta som er med i ambulansen og Matthias, hvilket tilfører historien et ekstra spenningsmoment.

Lån boken fra Bærum bibliotek her.

Translate »