Fem venner i starten av tjueårene leier en tusen år gammel villa langt uti skogen i Japan for et par netter. Anledningen er at to av vennene skal gifte seg, og bruden har en livslang drøm om å bli smidd i hymens lenker i et hjemsøkt hus. Hva kan gå galt?

Vennskapet mellom de fem er ikke lenger hva det en gang var. Alle har hatt romantiske forhold på tvers uten at de andre nødvendigvis vet om det, gamle konflikter ligger og ulmer rett under overflaten, og en av dem sliter fortsatt med å komme seg etter et personlig sammenbrudd. Huset virker å trekke pusten mens det følger med på dem.

Cassandra Khaws Nothing But Blackened Teeth er en kort (120 s.) og usedvanlig guffen grøsser. På grunn av sin korte lengde inneholder den ingenting overflødig, bare nøyaktig det som trengs for å sette en støkk i leseren. Khaw har tidligere skrevet flere skrekkspill som hen har vunnet priser for.

Tittelen Nothing But Blackened Teeth spiller på den gamle japanske tradisjonen ohaguro. I starten var dette en måte å vise at barn gikk over i de voksnes rekker ved at de farget tennene sine sorte med en blanding av farge fra jern, te eller grønnsaker og eddik. Khaws bok er en våt drøm for alle som er interesserte i japansk kultur, historien bugner av mytologiske skikkelser og demoner som tanuki, kitsune og ningyo. Og den verste av dem alle, ohaguro-bettari…

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »