Flammer, snø og stjerner av Heléne Holmström (2022)

«For første gang på flere år var hun helt ærlig med seg selv da hun i det øyeblikket tenkte at hun elsket julen.»

I boka Flammer, snø og stjerner møter vi Nora Jansson som driver Västerviks eldste konditori, Nymans. Konditoriet har gått i arv fra mormoren til moren, og til slutt nå til Nora, som gjør alt hun kan for å forhindre at konditoriet skal gå konkurs. Redningen skal bli kjendiskokken Henrik Eklund og hans TV-program Til heving. Nora har blitt meldt på julespseialen av programmet av en venninne, men hun er ikke spesielt entusiastisk. Hun syntes ikke noe om å spille dum på TV og mener Henrik er en selvgod drittsekk og en ordentlig diva. Likevel har ikke Nora råd til å si nei hvis hun har lyst til å redde konditoriet.

Henrik er selv under mye press, både fra familien, men også fra TV selskapet som produserer programmet hans. De er ikke fornøyde med seertallene og hvis ikke Henrik kan gjøre noe for å forbedre dem vil de kansellere programmet hans. Når en venn og kollega av Henrik foreslår at han og Nora spiller forelsket for publikums skyld, tenker Henrik at det skal han nok klare. Hva som helst for å redde programmet.

For Nora og Henrik er det hat ved første blikk. Likevel er kanskje ikke alt som det først ser ut? Jo mer tid de bruker sammen, og jo mer de deler med hverandre, jo nærmere kommer de. Dette kommer til å bli en ganske annerledes jul for dem begge.

Parallelt med nåtids-fortellingen om Nora og Henrik får vi også historien om Tuula og Nils i 1945.

Tuula Anttila er en krigsenke som flykter fra Finland til Sverige med sine to små barn.

Nils Eklund jobber for familiens bakeri og er hjembyens gullgutt. Han forelsker seg raskt i Tuula og han vet at det er hun han vil være sammen med. Men det er ikke så lett når ikke bare familien til Nils har meninger, men hele den lille byen også.

Flammer, snø og stjerner er en bok om familiehistorie og tradisjon, men også om å slippe taket og å prøve nye ting.

Dette er en skikkelig koselig, lettlest og underholdene feelgood roman. En bok du virkelig får julestemning av, og som kanskje til og med gir deg lyst til å sette i gang med julebaksten… eller i hvert fall lyst til å gå på kafé!

Er Flammer, snø og stjerner inne på biblioteket?

Bekkestua. Voksenavd.

  • Eks. 1: På hylla, plassering UNDERHOLD

Sandvika. Voksenavd.

  • Eks. 2: På hylla, plassering FEELGOOD

Rykkinn. Voksenavd.

  • Eks. 5: På hylla

Eiksmarka. Voksenavd.

  • Eks. 3: På hylla, plassering UNDERHOLD

Høvik. Voksenavd.

  • Eks. 4: På hylla, plassering JUL

Bestill tittelen i Bibliofil

Translate »