Å søke på facebook kan være litt kinkig, men hvis du vil ha full oversikt over dine egne eller andres poster, bilder eller mye annet, så finnes det et hjelpemiddel som heter stalkscan.com. Det sies at du må skifte språk til engelsk, og det gjorde jeg.

Se på den øverste blå linjen, helt til høyre er det en liten pil som vender nedover. Klikk på den og velg innstillinger. Velg så språk – English US.

Gå til stalkscan.com og lim inn lenken til den profilen du vil sjekke. Så er det bare å velge og vrake. Hvilke bilder har vedkommende lagt ut? Hvilke poster liker han? Støtter hun et parti? Hvilke poster har hun kommentert? Hvor er bildet jeg la ut for to år siden?

Ta det litt med ro! Du får bare treff på det som er offentlig for deg.

Hvis du nå går tilbake til din egen facebookprofil og så søker etter ett eller annet emne, vil du nå oppdage en annen endring. Nå når du har engelsk som valgt språk, kan du spesifisere søket ditt.

Et søk etter konfirmasjon gir deg valget Top – Posts – People – Photos – Groups – Apps eller Events.

I tillegg kan du velge postet av alle, deg, dine venner, dine grupper, dine venner og grupper, eller velg din kilde. Du kan også velge tagget sted og år eller en bestemt dato.

Så skiftet jeg språk tilbake til norsk og prøvde stalkscan.com igjen. Det viste seg at det gikk med norsk, men alle valgmulighetene i søkefeltet mitt forsvant med norsk språk på facebookprofilen.

Selv er jeg ingen ivrig facebookbruker og poster veldig lite personlige innlegg og bilder.  Kanskje det er lurt å være litt forsiktig? Hvem som helst kan få full oversikt over liv og reiser hvis postene er offentlige…

Det er mange som har skrevet om stalkscan og søking på facebook, bla NRK beta og lifehacker.

Tilbake til Nettguiden.

Translate »