I Aldriverdens vake
Marisha Pessl

Endelig har forfatteren bak Utvalgte emner i katastrofefysikk og Nattfilm gitt ut en ny bok! Og den innfrir absolutt til forventingene. Som i de to andre bøkene dreier fortellingen seg om en snedig og utrolig god krimgåte, så fengslende at man ikke får lagt fra seg boken når man først har startet.

Beatrice har mistet kontakten med sin tidligere vennegjeng fra ungdomsskolen etter at kjæresten hennes Jim døde under mystiske omstendigheter. Etter et år på college blir hun invitert til en av vennenes bursdag, og det som pleide å være skolens elite gjenforenes til en vill natt med festing. De bestemmer seg for å fortsette festen hjemme hos en av dem, og på veien dit unngår de bare så vidt en kollisjon med en annen bil.

Det blir storm, og vel hjemme fyrer de ild i peisen, tar på seg badekåper og forsyner seg av foreldrenes dyreste vin. Plutselig ringer dørklokken i det herskapelige huset, og en mystisk, gammel mann står i døra. Han kommer med et budskap som snur opp ned på vennegjengens liv. Sammen skal de ta et valg, og kun en av dem skal overleve. De fem vennene befinner seg plutselig i Aldriverden, der de står fast helt frem til de blir enige om hvem som skal overleve. Hver eneste dag spoles tiden tilbake til denne dagen, hvis det ikke er enstemmig hvem som får returnere til den virkelige verden.

Beatrice er fanget i en verden med en vennegjeng hun ikke er trygg på, der alle ønsker å være den som får overleve. Hemmeligheter avsløres og ingen i vennegjengen tør lenger å stole på hverandre. Samtidig som vennene sklir fra hverandre og nekter å bli enige, blir Aldriverden mer og mer lunefull.

Etter hvert som hendelser fra fortiden blir kjent for de andre, knyttes også Jims død til Aldriverden. Oppholdet i intetheten gir Beatrice og vennegjengen muligheten til å fordype seg i mysteriet om hva som skjedde med Jim… Vil det bidra til at de noensinne kommer seg ut av den tidløse verdenen?

Lån boken fra Bærum bibliotek, vi har den på både engelsk og norsk.

Vil du se en trailer for boken? Sjekk ut denne boktraileren på YouTube.

Utvalgte emner i katastrofefysikk og Nattfilm anbefales også, denne forfatteren er det lett å ville lese mer av!

Translate »