I dine hender av Malin Persson Giolito

Douglas (Dogge) og Billy møtes på en lekeplass i nabolaget til Dogge når de er seks år gamle, og selv om de er veldig forskjellige blir de raskt bestevenner. Billy er kul, sjarmerende og smart. Billy kan komme seg unna alle problemer bare ved å smile. Dogge føler seg ofte usynlig. Han blir ikke sett verken av klassekamerater, lærere eller sine egne foreldre. Men Billy er likevel venn med Dogge. Så når Billy foreslår at de skal begynne å gjøre ting for Mehdi blir han med.

Mehdi er helten til alle barna i byen. Han har alltid de nyeste klærne, de kuleste bilene og de peneste damene. Til å begynne med skal guttene bare stjele godteri fra dagligvarebutikken, eller stå vakt når Mehdi og vennene hans skal «prate» med noen. Hvordan kan det da gå så langt at en 14 år gammel gutt ender opp med å drepe sin eneste venn?

Dette er en bok om gjengkriminalitet og et rettssystem som prøver å gjøre det som er rett, men som likevel svikter. Den handler om hvor vanskelig det kan være å komme seg ut av et miljø med en stillhetskultur som gjør det nesten umulig for politiet å få tatt de som faktisk er skyldige.

«Du må også forstå noe. Jeg kan ikke beskytte dere hvis dere ikke forteller at dere blir truet. Jeg kan ikke få fjernet Mehdi fra gata hvis dere ikke forteller hva han gjør. Jeg er ingen trollmann.»

Dette er en av de beste krimromanene jeg har lest. Den var spennende, men også sår og utrolig trist. Det er en bok som tar opp viktige tema som for eksempel omsorgssvikt og klasseskiller. En bok hvor man blir sint og irritert over hvor urettferdig alt kan være. At så mange uskyldige blir rammet og lider mens de skyldige går fri. Det er også en bok hvor man har sympati med drapsmannen.

Hvem har egentlig skylden når barn dreper barn? Og hvor langt skal man gå for å få dømt de som faktisk er skyldige?

Er I dine hender inne på biblioteket?

Bekkestua. Voksenavd.

  • Eks. 1: Til avhenting, plassering KRIM

Sandvika. Voksenavd.

  • Eks. 2: Til avhenting, plassering KRIM

Rykkinn. Voksenavd.

  • Eks. 5: Til henteavdeling

Eiksmarka. Voksenavd.

  • Eks. 3: Utlånt, forfallsdato 14/02/2023

Høvik. Voksenavd.

  • Eks. 4: Utlånt, forfallsdato 21/02/2023

Reserver tittelen i Bibliofil

Venteliste: 8 reserveringer

Translate »