Alle forteller meg hvor bra jeg er i tilfelle jeg blir det av Audun Mortensen. Utgitt på Flamme forlag (2009).

Har du noen gang fått lyst til å lese en konseptuell diktsamling om/av en arbeidsledig 23-åring som sitter på rommet sitt og kaster bort tida si på internett? Da er dette riktig bok for deg. Her har vi dikt om e-poster som aldri blir sendt, dikt som skulle vært jobbsøknader, og dikt om Angelina Jolie og Ida Ekblad. Mortensen klarer på en eller annen måte å få dette til å bli hysterisk morsomt.

Diktene er fylt med selvironisk, mørk humor. Vi får følelsen av at forfatteren ikke tar seg selv så høytidelig, og er rå og ærlig med oss om sine egne feil og mangler. Når jeg leser, får jeg et bilde av en kulturinteressert person som definerer seg selv utifra hva han liker av musikk, filmer og bøker. En person som prøver å være eksentrisk og rar, men som egentlig er ganske normal. Noen av diktene kunne vært tatt rett ut av en Erlend Loe-roman.

Denne boka er minst like relevant nå som den var da den kom ut, med sin ironiske tilnærming til ensomhet og selvhat. Diktene er en trøst til alle som føler på at de kaster bort tida si på internett, og alle som føler på at interessene deres ikke er «nyttige» eller «produktive» nok i den virkelige verden.

«dette diktet forsøker å begå selvmord ved å drikke kaffe og se på youtube» (s. 64)

Er Alle forteller meg hvor bra jeg er i tilfelle jeg blir det inne på biblioteket?

Bekkestua. Voksenavd.

  • Eks. 1: På hylla, plassering LYRIKK D

Bestill tittelen i Bibliofil

Translate »