Det er høst, nærmere bestemt høstjevndøgn. Og akkurat denne dagen, hvert år, sender den lille byen papirlanterner nedover elva. Hva som skjer med dem når de forsvinner ut av syne vet ingen, men visstnok stiger de opp på himmelen og blir til stjerner i Melkeveien. Men det kan vel ikke stemme?

Ben og kameratene hans legger i vei på syklene sine, fortere og fortere for å klare å holde følge med lanternene. De har inngått en pakt: ingen skal snu og dra hjem, ingen skal se seg tilbake. Men jo lenger de kommer, jo vanskeligere blir det. En etter en faller de fra, men Ben holder det gående. Og bak dem, i skyggene, lurer en skikkelse ingen vil snakke med. Nathaniel – nerden og outsideren.

Uten å røpe for mye, legger Ben og Nathaniel ut på en fantastisk reise. Jo lenger de kommer, jo mer magisk, skummelt og rart blir det. Ben må ta et oppgjør med seg selv, den han har vært og den han er. Vennskap og status kan være vanskelig å balansere. Her kan man kjenne seg igjen på begge sider.

Underveis skjer det mye overraskende, så her er det bare å la seg rive med! Og hvis du lurer – ja, dette er en grafisk roman (tegneserie)! Illustrasjonene er virkelig nydelige. Her er en liten smakebit:

Dette var pakten vår

Du kan låne boka her!

Translate »